Kosten voor bestrating berekenen

Wilt u een tuin bestraten? Dit zware karwei kunt u beter overlaten aan een vakman. De bestrating dient nauwkeurig te worden aangelegd, als u wilt dat deze lang meegaat. Als u de kosten voor bestrating wilt beperken, dan zijn er andere manieren om geld te besparen. Wat de gemiddelde kosten voor bestrating zijn en hoe u kunt besparen op de kosten voor bestrating leest u hier.

 

Gemiddelde kosten bestrating

Een nieuwe tuin aanleggen kan uw woongenot verhogen. Als u naar buiten kijkt ziet u een strak aangelegde tuin en met een mooie tuin creëert u meer leefruimte. Een tuin met betegeling is uiterst geschikt voor mensen die niet veel tijd kwijt willen zijn aan de onderhoud van de tuin, maar wel optimaal van deze buitenruimte gebruik willen maken.

 

De kosten van bestrating zijn afhankelijk van het type tegels die uw voorkeur heeft. Er is onderling veel verschil in de prijscategorieën van bestrating soorten. Daarnaast worden de kosten voor bestrating ook gevormd door het uurtarief van de stratenmaker. Hoe langer de stratenmaker nodig heeft voor het aanbrengen van de bestrating, des te hoger de kosten voor bestrating worden. Hoe lang een stratenmaker bezig is met bestraten hangt onder andere af van het verband waarin de stenen moeten worden gelegd en het aantal vierkante meter dat moet worden betegeld.

 

Voor een stratenmaker betaald u ongeveer 25 tot 45 euro per uur. Voor de meest standaard tegels betaald u ongeveer 15 euro per vierkante meter. Als er ook nog nieuw zand gestort moet worden kan dat voor de kosten voor de bestrating betekenen dat u er ongeveer 50 euro bij kan rekenen. U kunt dus wel begrijpen dat de kosten voor bestrating bij iedere klus dus weer anders zijn.

 

Goedkoop tuin aanleggen

Er zijn mensen die proberen op de kosten voor bestrating te besparen door deze klus zelf te klaren. Hierdoor hoeven ze geen uurloon te berekenen in de kosten voor de bestrating. Toch is het veel verstandiger om dit karwei uit te besteden, als het u aan ervaring ontbreekt. Een tuin bestraten is niet alleen fysiek gezien een zwaar karwei, maar er moet ook goed rekening gehouden worden met afwatering en ondergrond als u wilt dat de bestrating duurzaam is. Bovendien moet u zelf vrij nemen van uw werk, waardoor u inkomsten misloopt en dat maakt de klus indirect weer duurder. De kosten voor bestrating kunt u beter op een andere manier laag houden.

 

Betaalbaar een tuin aanleggen kan gelukkig ook anders. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor goedkope tegels die in een eenvoudig patroon gelegd kunnen worden. Daarnaast kunt u zelf zorgen voor het uitgraven van de tuin en voor het afvoeren van afval.

 

Offerte tuinaanleg

Als u een duidelijk beeld wilt krijgen over de kosten voor bestrating van uw tuin dan kunt u een Offerte voor tuinaanleg aanvragen. Bij een stratenmaker in uw regio kunt u vrijblijvend per mail een offerte aanvragen die helemaal op maat gemaakt is. De kosten voor bestrating worden in dit kostenplaatje duidelijk gespecificeerd. In de offerte vindt u bijvoorbeeld terug wat het uurtarief van de stratenmaker is, of er eventueel speciale tarieven zijn voor bijvoorbeeld overwerk en werken in het weekend. Daarnaast vindt u bij het overzicht van de kosten voor de bestrating wat u kwijt zal zijn aan materiaal.