Tuin architect voor een droomtuin

Een tuin architect kan u helpen om uw tuin helemaal naar wens te maken. Deze specialist ontwerpt tuinen helemaal naar de behoefte van de klant. Hierbij wordt rekening gehouden met de gebruikers, of een tuin onderhoudsvrij moet zijn of dat de tuin juist geschikt is voor iemand met groene vingers. Daarnaast kan een klant ook de wens uitten om speeltoestellen of een vijver te plaatsen in de tuin, waar de tuin architect dan weer rekening mee moet houden in het ontwerp. Wilt u graag een compleet nieuwe tuin, maar weet u niet waar u moet beginnen? Maak dan gebruik van de deskundigheid van een tuin architect.

 

Opleiding tuin architect

Een tuin architect is geen titel die iedere willekeurige hovenier mag dragen. Hiervoor moet een iemand eerst een vierjarige opleiding met succes hebben doorlopen aan de Academie van de Bouwkunst. Na het behalen van een diploma voor de masteropleiding kan een tuin architect zich laten registreren bij de Bond van Nederlandse Architecten. Hierna kan een tuin architect echt aan de slag.

 

Deze tuinspecialist houdt zich voornamelijk bezig met het ontwerpen van tuinen. Hierbij wordt er met diverse zaken rekening gehouden. Wat voor soort ondergrond de tuin moet hebben, hoeveel beplanting er moet komen en waar de beplanting geplaatst moet worden in verband met benodigde zonne-uren. Ook kijkt een tuin architect naar het type beschutting dat voor de ruimte wenselijk is hoe de tuin in zijn geheel het beste ingedeeld kan worden om deze optimaal te benutten.

 

Kosten nieuwe tuin

De kosten voor tuinaanleg zijn niet goedkoop. De diensten van een tuin architect zijn kostbaar, maar ook heel waardevol. Uw tuin wordt in één keer goed onder handen genomen. De werkzaamheden leveren duurzaam resultaat waardoor de waarde van uw huis aanzienlijk zal stijgen. In overleg met de tuin architect kunt u wel zorgen dat uw tuin vrijwel onderhoudsvrij is wat u op lange termijn kosten zal besparen, omdat u geen hovenier of tuinman hoeft in te huren. Bovendien weet de tuin architect ook welke materialen voordelig in de aanschaf zijn en kan hier met het ontwerp rekening mee houden.

 

De kosten verschillen per tuin. De prijzen zijn onder andere gebaseerd op de materiaalkosten, het uurloon van de tuin architect en de tuinmannen en andere eventuele bijkomende kosten zoals voorrijkosten en een onderhoudscontract. Uiteraard zult u voor een grote tuin met veel luxe extra’s meer moeten betalen dan voor een kleine, eenvoudige tuin.

 

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd wat een tuin architect u zal kosten? Veel architecten zijn werkzaam bij hoveniersbedrijven of adviesbureaus. Voor een totaal kostenplaatje kunt u dus advies inwinnen bij een hoveniersbedrijf bij u in de buurt. Een hovenier offerte kunt u eenvoudig online aanvragen. U hoeft alleen aan te geven wat voor opdracht u aan de tuin architect wil geven, om welke tuin het gaat, wat de oppervlakte is van de tuin en in welk type huis u woont. Uiteraard kunt u ook alvast specifieke wensen opgeven bij de aanvraag van de offerte. Binnen korte tijd ontvangt u een offerte op maat per mail.