Een tuinontwerp laten maken

Als u een tuin wilt laten aanleggen is het laten maken van een tuinontwerp een logische eerste stap. Een tuinontwerp dient als basis voor het te volgen stappenplan, onderbouwt het kostenplaatje en geeft u al een mooi inzicht in hoe uw tuin er na de aanleg uit komt te zien. Wie helpt u bij het maken van een tuinontwerp en wat gaat dat u kosten? Daar vertellen wij u graag meer over.

 

Wie maakt een tuinontwerp?

Het opstellen van een professioneel tuinontwerp zorgt ervoor dat u zeker weet dat u met het hoveniersbedrijf op één lijn zit. In deze plattegrond staat namelijk duidelijk vermeldt hoe de ruimte ingedeeld wordt en welke materialen er worden gebruikt. Het grote voordeel hiervan is dat de tuinaanleg efficiënt en planmatig gebeurt. Zo gaat er geen kostbare tijd verloren en iedereen is op de hoogte van het plan.

 

Een tuinontwerp maken is in de eerste instantie de taak van een tuinarchitect. Een tuinarchitect heeft hiervoor namelijk een vierjarige opleiding gevolgd en kan voor u een gedetailleerde plattegrond schetsen. Daarnaast zijn er veel hoveniersbedrijven die mensen in dienst hebben om voor hun klanten een persoonlijk tuinontwerp te maken. Bij dit tuinontwerp gebruiken ze hun vakkennis en ervaring om ervoor te zorgen dat uw ruimte optimaal wordt benut.

 

Wat staat er in een tuinontwerp?

Wat komt er precies in het tuinontwerp te staan? Het tuinontwerp is niet alleen een schets met daarin uw droomtuin getekend. Het is meteen een inventarisatielijst voor de benodigde materialen, welke werkzaamheden er moeten worden verricht en heel belangrijk; wat de kosten zijn van uw nieuwe tuin. In het tuinontwerp kunt u aangeven wat uw wensen zijn. Wenst u een tuin met weinig tuin onderhoud? Of wilt u graag dat er rekening wordt gehouden met een eventuele uitbouw in de toekomst? Dat kunt u allemaal in overleg opstellen met uw hovenier of tuinarchitect.

 

Meestal wordt uw tuinontwerp in kleur geleverd. Bovendien kunt u verwachten dat het tuinontwerp gedetailleerd is uitgewerkt en op schaal is gemaakt. Een passend tuinontwerp zorgt ervoor dat u zeker weet dat al uw wensen worden meegenomen in het plan en dat u meer inzicht krijgt in hoe de tuinaanleg zal verlopen.

 

Wat kost een tuinontwerp?

Een tuinaanleg offerte geeft u meer duidelijkheid over wat een tuinontwerp kost. De kosten variëren tussen de 250 en 500 euro per ontwerp voor tuinen van gemiddeld formaat. U kunt op kosten besparen door te vragen aan uw hovenier of zij een standaard ontwerp kunnen gebruiken voor uw tuin. Deze standaard ontwerpen kunnen met enkele aanpassingen toch een persoonlijk plan op maat worden. Deze manier van ontwerpen kost hen weinig tijd en dus bespaart u op loonkosten.

 

Een offerte aanvragen is heel eenvoudig. U kunt online meerdere offertes aanvragen bij hoveniersbedrijven en tuinarchitecten. Binnen enkele dagen kunt u al een persoonlijk prijsvoorstel ontvangen, waarin al uw tuinwensen zijn verwerkt. Op uw gemak vergelijkt u de diverse voorstellen en mogelijkheden. Op deze manier kiest u zelf voor het bedrijf die voor de beste prijs uw tuinontwerp kan maken.