Tuinaanleg offerte aanvragen en vergelijken

Door een tuinaanleg offerte te vergelijken met prijslijsten van concurrerende bedrijven, kunt u zelf een klein vergelijkend warenonderzoek doen. In een tuinaanleg offerte vind u de prijzen die een hoveniersbedrijf hanteert voor diverse werkzaamheden. Door de diverse offertes naast elkaar te leggen kunt u deze vergelijken, waardoor u snel kunt zien bij welk bedrijf u het voordeligst uit bent.

 

Kosten voor tuinaanleg

De kosten voor een tuinaanleg verschillen per opdracht. In de tuinaanleg offerte worden de kosten voor tuinaanleg per m2 aangegeven. Heeft u een tuin met een grote oppervlakte dan zal u meer geld kwijt zijn dan iemand die slechts een kleine tuin wil laten aanleggen. In de tuinaanleg offerte zal u ook de uurtarieven vinden van de werknemers. Gemiddeld bent u voor een hovenier zo’n 35 tot 55 euro per uur kwijt.

 

In de tuinaanleg offerte kunt u ook de kosten van het tuinontwerp laten meenemen. Als u zelf geen gedetailleerd plan heeft hoe u de indeling van de tuin wilt hebben, dan kan een hovenier samen met u een plattegrond maken. Zo’n persoonlijk tuinontwerp kost ongeveer tussen de 250 euro en de 500 euro per ontwerp.

 

Daarnaast vind u in de tuinaanleg offerte ook nog andere prijzen zoals materiaalkosten, voorrijkosten en prijzen van eventuele extra toevoegingen zoals het plaatsen van een veranda, vijver of tuinhuisje.

 

Voortuin of achtertuin

Meestal zit er ook verschil in kosten bij een tuinaanleg offerte  voor de voortuin en achtertuin. Een voortuin aanleggen is doorgaans goedkoper, omdat bij de meeste woningen de voortuin een minder grote oppervlakte heeft dan de achtertuin. Toch willen veel mensen heel veel aandacht besteden aan de voortuin. Het is namelijk in veel gevallen de voorzijde van het huis waar buurtbewoners langslopen. De voortuin is het visitekaartje van het huis. Bovendien kunt u door het juist benutten van de ruimte wellicht uw leefruimte vergroten. U kunt hier bijvoorbeeld een bankje plaatsen, zodat u voor het huis kunt zitten bij mooi weer. Of u creëert een groot entree, waar bezoekers zich meer welkom voelen.

 

Wilt u weten wat een mooie nieuwe voortuin u gaat kosten? Dan kunt u vrijblijvend een tuinaanleg offerte aanvragen. Het zal u wellicht verrassen hoe goedkoop een verzorgde voortuin u zal kosten. En deze kosten wegen waarschijnlijk niet op tegen het extra woongenot wat u hiervan zal krijgen.

 

Tuinaanleg offerte vergelijken

Uw tuinaanleg offerte vergelijken met andere prijsopgaven kunt u alleen doen als u meerdere offertes aanvraagt. Omdat een tuinaanleg offerte aanvragen geheel vrijblijvend is, kunt u bij meerdere hoveniersbedrijven informatie inwinnen zonder dat u direct ergens aan vast zit. Het is wel aan te raden om voor bedrijven in uw eigen regio een tuinaanleg offerte aan te vragen. Hiermee bespaard u namelijk op de kilometerkosten. Woont u bijvoorbeeld in Amsterdam? Vraag dan alleen een tuinaanleg offerte aan bij een hovenier uit Amsterdam. Door de tuinaanleg offerte te vergelijken met andere offertes kunt u zelf een keuze maken voor de tuinaanleg offerte die de meeste service biedt tegen de beste prijs. Een tuinaanleg offerte aanvragen is geheel gratis.