Wat zijn de gemiddelde tuin onderhoud prijzen?

Een tuin hebben is heerlijk, maar het vergt ook behoorlijk wat onderhoud. Planten hebben water nodig, het gazon moet regelmatig bijgewerkt worden en bestrating of houten vlonders hebben af en toe een grondige schoonmaakbeurt nodig. Maar wat zijn de tuin onderhoud prijzen? En wat kunt u er aan doen om de kosten voor tuinonderhoud zo laag mogelijk te houden?

 

Tuin onderhoud prijzen

Zo nu en dan het gras maaien kost u, op aanschaf van een grasmaaier, helemaal niets. Ook de planten water geven kost u alleen wat water. Maar als u ervoor wilt zorgen dat uw tuin er altijd mooi bij ligt en dat uw tuin zo duurzaam mogelijk onderhouden wordt, dan is het inhuren van een professionele hovenier geen overbodige luxe. De tuin onderhoud prijzen zijn per hovenier verschillend. De gevraagde tuin onderhoud prijzen zijn onder andere afhankelijk van het type tuin, de totale oppervlakte van de tuin en welke werkzaamheden er moeten worden verricht.

 

De gemiddelde tuin onderhoud prijzen zijn als volgt;

  • Het uurtarief van een hovenier ligt tussen de 25 euro en de 50 euro per uur.
  • Voor grondig onderhoud aan uw gazon, zoals verticuteren, vraagt een hovenier tussen de 100 euro en de 140 euro per 100 vierkante meter als tuin onderhoud prijzen
  • Voor zaken zoals kant snijden en het afvoeren van tuinafval wordt er dikwijls om een toeslag gevraagd. Dit hoeft niet heel duur te zijn. Voor een paar euro meer kan uw hovenier de boel netjes bij u achterlaten.

 

Voorkom dure tuinrenovatie

U denkt wellicht dat het inhuren van een hovenier de tuin onderhoud prijzen duurder maakt en dat u goedkoper uit bent als u de tuinonderhoud werkzaamheden zelf doet. Maar waar veel mensen niet bij stil staan is dat een tuin veel zorg nodig heeft en die zorg kan niet iedereen voldoende geven. Een hovenier neemt u deze zorg uit handen en zorgt ervoor dat uw tuin klaar is voor een nieuw seizoen. Uw tuin gaat veel langer mee.

Regelmatig onderhoud voorkomt dat u in de toekomst een dure tuinrenovatie moet plannen. Bovendien is een huis met een goed verzorgde tuin een meerwaarde voor uw huis en woongenot. Gebruik maken van de diensten van een hovenier is dus een waardevolle investering. De tuin onderhoud prijzen verdienen zich op die manier met gemak terug.

 

Goedkope tuin

Wilt u toch geld besparen op uw tuin onderhoud prijzen? Goedkopere tuin onderhoud prijzen zijn heel eenvoudig te realiseren. U kunt bijvoorbeeld regenwater in een regenton opvangen. Zo bespaart u op uw energierekening. Wilt u besparen op de tuin onderhoud prijzen voor uw vijver? Kies dan voor waterplanten die voldoende zuurstof geven, plaatst de vijver op een plaats waar veel zon komt, zodat de planten goed gedijen en dek de vijver op tijd af om te voorkomen dat er veel vuil bij komt. Hiermee bespaart u op dure filter kosten. Een hovenier kan u advies geven over hoe u kunt besparen op uw tuinonderhoud prijzen. Samen bekijken jullie wat de huidige tuin onderhoud prijzen zijn en wat u er aan kunt doen om de tuin onderhoud prijzen te verlagen.