Handige hovenier bespaartips

Het hebben van een tuin is een enorme luxe. Een mooi ingerichte tuin kan een verlengstuk van uw woonkamer zijn. Maar naast de vele voordelen die een tuin met zich meebrengt kan  tuin onderhoud behoorlijk prijzig zijn. Er zijn manieren om goedkoper uit te zijn voor het onderhouden van uw tuin. Met deze hovenier bespaartips kan u korting op hoveniers kosten oplopen tot maar liefst 40%. Lees hier welke hovenier bespaartips u het beste kunt gebruiken.

 

Weinig onderhoud

Een van de beste hovenier bespaartips die wij kunnen geven is het laten aanleggen van een onderhoudsvriendelijke tuin. Een hovenier kan u hierbij voorzien van nuttige tips, zoals het planten van groen wat weinig onderhoud nodig heeft, een vijver aanliggen met een filter of het bestraten van uw tuin met grote tegels of grind. De kosten van de bestrating wegen niet op tegen het gemak wat u er daarna van heeft. Het laten leggen van grote tegels hoort zeker thuis in het rijtje hovenier bespaartips, omdat deze gemakkelijk schoon te maken zijn en de overlast van onkruid is hiermee minimaal.

 

Wat ook bij de hovenier bespaartips hoort is het advies om kunstgras te leggen. Zo heeft u wel groen in de tuin, waar op gespeeld en geluierd kan worden, maar het hoeft niet regelmatig gemaaid te worden. Met een onderhoudsvriendelijke tuin bespaart u op de kosten van de hovenier.

 

Enkele hovenier bespaartips

Nog meer behoefte aan hovenier bespaartips? Wij hebben een aantal handige hovenier bespaartips voor u op een rijtje gezet;

  • Zoek een hovenier bij u in de buurt. Dit scheelt weer in de voorrijkosten, omdat het hoveniersbedrijf minder kilometers hoeft te maken.
  • Help uw hovenier. Een van de hovenier bespaartips die wij u niet willen onthouden is dat u zelf ook enkele eenvoudige karweitjes kunt doen. Hierdoor maakt uw hovenier minder uren, wat scheelt in de totaalkosten. Denk hierbij aan het klaarleggen van materialen, het reinigen van tegels met een hogedrukspuit of het afvoeren van tuinafval.
  • De laatste in het rijtje hovenier bespaartips is het advies om een onderhoudscontract aan te gaan voor een langere periode. Veel hoveniersbedrijven geven vaste klanten korting, wanneer deze vastleggen om voor langere tijd hun diensten af te nemen. Zelf scheelt het u ook weer telefoontjes plegen om een afspraak te maken.

 

Offertes vergelijken

Wat kost een hovenier? Omdat iedere tuinman een ander uurtarief vraagt voor zijn werkzaamheden is die vraag niet gemakkelijk te beantwoorden. Een offerte zal u meer duidelijkheid verschaffen. Meerdere offertes aanvragen bij verschillende hoveniersbedrijven hoort bovendien ook in het rijtje hovenier bespaartips. Dat komt omdat u de diverse prijslijsten kunt vergelijken op prijs en service. Door de offertes naast elkaar te leggen ziet u in één oogopslag bij welke hovenier u het goedkoopst uit bent.

 

Deze hovenier bespaartips kunnen u heel veel korting opleveren op de aanleg en het onderhoud van uw tuin. Omdat de hovenier bespaartips voor iedereen weer op andere manieren toegepast kunnen worden, variëren deze kortingen van 20% tot zeker 40%. Hopelijk kunnen deze hovenier bespaartips u flink wat kosten besparen.