De tuin opknappen met professionele hulp

De tuin opknappen is voor veel mensen een klus die steeds uitgesteld wordt. Dat kan zijn omdat men opziet tegen de hoeveelheid werk of tegen de kosten die erbij komen kijken. Maar de tuin opknappen hoeft helemaal niet zoveel tijd in beslag te nemen als u hiervoor een professioneel hoveniersbedrijf inhuurt. Een tuin opknappen is bovendien voor ieder budget mogelijk. Na de grondige opknapbeurt zult u zich ongetwijfeld afvragen waarom u hiermee zo lang heeft gewacht.

 

Tuinrenovatie

Tuinrenovatie is een ander woord voor een ingrijpende opknapbeurt voor uw tuin. Hoveniers noemen de dienst waarmee ze de tuin opknappen ook wel tuinrenovatie werkzaamheden. De tuin opknappen kan op diverse manieren. Zo houdt een hovenier zich bezig met onkruidbestrijding, het snoeien van kleine bomen, struiken en hagen. Een tuin opknappen kan ook inhouden dat planten en bloemen worden verwijderd of verplaatst en dat schuttingen of hekken worden hersteld. Daarnaast hebben veel hoveniersbedrijven ook stratenmakers in dienst die u kunnen helpen bij de herbestrating van uw voor- of achtertuin of uw oprit.

 

Het voordeel van professionele hulp bij uw tuin opknappen is dat deze klus snel en efficiënt gedaan wordt. Een hovenier beschikt over heel veel kennis en ervaring en gebruikt de juiste materialen, waardoor de tuin opknappen voor hem een fluitje van een cent is. Dat scheelt u een heleboel tijd en moeite en het scheelt indirect ook zeker in de kosten omdat uw tuin er voor lange tijd weer netjes bij staat.

 

Gemakkelijk onderhoud

Door te kiezen voor een onderhoudsvriendelijke tuin, bespaard u aanzienlijk op de onderhoudskosten. Een tuin die vrijwel onderhoudsvrij is heeft weinig tuin onderhoud nodig. De tuin opknappen kan ook direct een mooi moment zijn om ervoor te zorgen dat uw tuin in de toekomst minder onderhoud nodig heeft. Vraag uw hovenier om de mogelijkheden.

 

U kunt begroeiing laten verwijderen, grote grindtegels laten plaatsen en kunstgras neerleggen, zodat u nauwelijks nog omkijken heeft naar uw tuin. Zelfs zonder groene vingers staat uw tuin er het hele jaar door netjes bij. De tuin opknappen zal in het vervolg nauwelijks nog tijd en geld kosten.

 

Kosten tuinrenovatie

Wat kost een hovenier? De tuin opknappen is niet kosteloos. Voor een hovenier betaald u gemiddeld 25 euro per uur voor simpele en lichte werkzaamheden, zoals het maaien van het gras en het snoeien van struikgewassen. Voor het opnieuw laten bestraten van uw tuin betaald u gemiddeld 50 tot 100 euro per vierkante meter. De kosten van de tuin opknappen zijn dus vooral afhankelijk van wat uw wensen zijn. De tuin opknappen kan relatief goedkoop zijn als u slechts een kleine oppervlakte wilt laten renoveren met lichte werkzaamheden. De tuin opknappen wordt kostbaarder naarmate er meer gedaan moet worden op meer vierkante meters.

 

Voor een vrijblijvende offerte neemt u contact op met een hovenier bij u in de buurt. U geeft bij de aanvraag precies aan wat uw wensen zijn, zodat u binnen enkele werkdagen een persoonlijke prijslijst ontvangt. Dit is een snelle en eenvoudige manier om precies te weten te komen wat een tuinrenovatie u gaat kosten.