Het gemiddelde uurtarief van een hovenier

Wat kost een hovenier? Het uurtarief van een hovenier wordt bepaald door de hovenier zelf. Er zijn uiteraard wel richtlijnen, zodat een gemiddeld uurtarief van een hovenier wel te noemen is. Maar als u op zoek bent naar specifieke prijzen, gericht op de werkzaamheden die u van een hovenier verwacht, dan kunt u het beste een offerte aanvragen bij een hoveniersbedrijf.

 

Taken van een hovenier

Een uurtarief van een hovenier ligt gemiddeld tussen de 25 euro en de 50 euro per uur. Dit uurtarief van een hovenier kan aangepast worden op de diensten die er van de hovenier worden verwacht.

 

De diverse werkzaamheden van een hovenier zijn;

  • Tuinontwerp
  • Graafwerkzaamheden
  • Aanleg bestrating
  • Tuinonderhoud
  • Snoeien van bomen, planten en struikgewas
  • Plaatsen van schuttingen en hekken
  • Leveren van tuinmaterialen
  • Bemesten van de grond
  • Onkruidbestrijding

 

Niet iedere hovenier levert dezelfde diensten. Sommige hoveniersbedrijven hebben mensen in dienst die zijn geschoold om grote bomen te snoeien of grote tuinprojecten op te zetten. Andere houden zich meer bezig met alledaagse tuin klussen, zoals het onderhoud van bloemen en planten. Het uurtarief van een hovenier wordt hier op aangepast.

 

Hovenier goedkoper dan tuinman?

Tuinman gezocht omdat u denkt goedkoper uit te zijn dan bij een professionele hovenier? Dit is niet altijd het geval. Sommige hoveniers geven zich uit als tuinman, maar er zijn ook tuinmannen die adverteren onder de naam hovenier. Als u er zeker van wilt zijn dat uw tuin op een deskundige manier onder handen genomen wordt, kunt u referenties opvragen en recensies lezen op internet. Een uurtarief van een hovenier kan soms precies hetzelfde zijn als die van een tuinman.

Wilt u gewoon iemand die zo nu en dan het gras maait en de bestrating schoon spuit met een hogedrukreiniger? Wellicht kunt u dan een ongeschoolde tuinman om hulp vragen. Maar als u echt lang plezier wilt hebben van uw tuin is het verstandig om een professionele hovenier in dienst te nemen. Het uurtarief van een hovenier ligt wellicht iets hoger, maar uw tuin gaat wel veel langer mee. Het hogere uurtarief van een hovenier is dat zeker waard.

 

Prijsbepaling uurtarief hovenier

De tuin onderhoud prijzen zijn anders dan de prijzen voor het aanleggen van een nieuwe tuin en een algehele tuinrenovatie. Dat komt men name door het feit dan onderhoudswerkzaamheden meestal minder intensieve arbeid vragen dan het bestraten van de tuin of een grondige facelift van de tuin. Als u wilt weten wat het uurtarief van een hovenier is, dan kunt u een offerte aanvragen. Op een offerte ziet u direct wat het uurtarief van de hovenier is. Naast het uurtarief van een hovenier leest u ook wat de kosten zijn voor de materialen en hoe lang het aanbod van de offerte geldig is. U kunt het uurtarief van de hovenier eenvoudig vergelijken met die van de concurrent, zodat u weet bij welk bedrijf u het voordeligst uit bent. Naast het uurtarief van de hovenier kunt u ook andere kosten en services met elkaar vergelijken. Het uurtarief van de hovenier is namelijk niet allesbepalend voor de totaalprijs.