Wat kost tuinaanleg ongeveer?

Wat kost tuinaanleg gemiddeld? Deze vraag zal u ongetwijfeld bezighouden als u van plan bent om een nieuwe tuin aan te leggen. De prijs voor tuinaanleg is afhankelijk van een aantal factoren. Het heeft alles te maken met wat uw wensen zijn. Omdat niet iedere tuin hetzelfde is kan de vraag wat kost tuinaanleg? Niet direct beantwoord worden. Wel kunnen wij u helpen met de vragen wat kost tuinaanleg gemiddeld?

 

Tuinarchitect of hovenier?

Wat kost tuinaanleg met behulp van een tuinarchitect? Een tuinarchitect is een geschoolde ontwerper, gespecialiseerd in tuinen. Deze specialist wordt vaak ingehuurd bij grote projecten of bij rigoureuze tuinverbouwingen. Een tuinarchitect is meestal duurder dan een hovenier. Voor een redelijk eenvoudige klus zoals het aanleggen van een nieuwe voortuin of achtertuin kan een hovenier u ook van dienst zijn. Een tuinarchitect vraagt gemiddeld 250 tot 500 euro per tuinontwerp.

Wat kost tuinaanleg met behulp van een hovenier? Een hovenier betaalt u in de meeste gevallen per uur, het gemiddelde uurtarief van een hovenier ligt tussen de 25 en 50 euro per uur. Deze kosten zijn afhankelijk van hoe zwaar de werkzaamheden zijn en de totaalprijs loopt op als de tuinman lang bij u bezig is. De vraag wat kost tuinaanleg? Is dus voor een deel afhankelijk van welke professional u hulp vraagt en hoeveel tijd de werkzaamheden in beslag nemen.

 

Tuin met extra’s

Wat kost tuinaanleg als u extra’s wilt? Als u graag een vijver in uw nieuwe tuin wilt of u wilt een overkapping laten bouwen dan bent u veel meer geld kwijt dan bijvoorbeeld een eenvoudig betegelde tuin met plantenbakken.

Wat kost tuinaanleg met een vijver? Vijvers zijn verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. Een voorgevormde vijver kost u ongeveer 40 euro per m2, maar kost minder tijd om te leggen dan een vijver vormen van folie. Vijverfolie heeft u al vanaf 3 euro per vierkante meter, maar u bent dus wel meer kwijt aan het uurloon van de hovenier.

Wat kost tuinaanleg met een tuinhuisje of overkapping? Kant en klare tuinhuisjes zijn al gauw ruim duizend euro. Als u zelf een tuinhuisje wilt bouwen bent u minder kwijt aan materiaalkosten, maar meer tijd kwijt om het tuinhuisje neer te zetten. Een veranda is verkrijgbaar in diverse soorten en maten. De prijzen voor een nieuwe veranda variëren van ongeveer duizend euro tot enkele duizenden euro’s. Zoals u ziet is op de vraag wat kost tuinaanleg met extra’s geen eenduidig antwoord te geven.

 

Prijs tuinaanleg

Wat kost tuinaanleg? De prijs van tuinaanleg heeft te maken met meerdere factoren. De prijs van tuinaanleg kan dus variëren. Om toch een realistisch budget vast te stellen hanteren veel makelaars de volgende vuistregel; een tuinaanleg kost ongeveer tussen de 5% en 10% van de waarde van uw huis. Een tuinaanleg kan dus 80 euro per vierkante meter kosten maar ook ruim 400 euro per vierkante meter.

Wast kost tuinaanleg voor u? Wat kost tuinaanleg, kunt u het beste vragen aan een ervaren hovenier. De vraag wat kost tuinaanleg stelt u door middel van het aanvragen van een offerte. Op die manier heeft u snel antwoord op de vraag; wat kost uw tuinaanleg?