Wat is de prijs voor tuinaanleg?

Wat is de prijs voor tuinaanleg? De prijs voor tuinaanleg wordt onder andere bepaald door de oppervlakte van uw tuin, de materialen die u wilt gebruiken en welke extra’s u in de tuin zou willen hebben. Het plaatsen van een schuurtje of een vijver aanleg kan de prijs voor tuin aanleg ineens verhogen. Gelukkig heeft u zelf ook enige invloed op de prijs van uw tuinaanleg. Wij geven u graag een aantal tips.

 

Hulp inschakelen

Wat kost een hovenier? Bij het zien van het uurloon van een hovenier zal u wellicht overwegen om zelf uw tuin te gaan aanleggen. Waar u wel rekening mee moet houden is dat de hulp van een hovenier u veel voordeel kan opleveren. Ten eerste werkt een hovenier vakkundig en efficiënt. De hovenier neemt u al het zware werk uit handen en u hoeft er geen kostbare vrije dagen voor op te nemen. Daarnaast wordt de prijs voor de tuinaanleg vaak lager, omdat een hoveniersbedrijf materialen kan leveren met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Daarnaast kunt u op de kosten van de tuinaanleg besparen door zelf ook wat eenvoudige klussen uit te voeren. U kunt bijvoorbeeld de tuin leeghalen, afval afvoeren en materialen klaar leggen. De prijs van de tuinaanleg kunt u ook laag houden door uw wensen aan te passen. Kies voor goedkopere verlichting, bestrating of planten en u bespaart hiermee zo enkele honderden euro’s. Een hovenier kan u van enkele waardevolle bespaartips voorzien.

 

Verschillende mogelijkheden

De prijs voor tuinaanleg verschilt per project. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Als u kiest voor een goedkope tuin dan bent u met een graszoden en eenvoudige beplanting het voordeligst uit. Heeft u liever een onderhoudsvriendelijke tuin dan is een tuin met voornamelijk bestrating en wat siergras een goede optie. Daarnaast kunnen tuinen volledig in uw favoriete thema aangelegd worden. De Japanse tuin, met een koi vijver, Boeddhabeeld en veel groen zijn momenteel erg in trek. Maar ook de moderne tuin met steigerhouten tuinmeubels, grote vierkante tegels en een overkapping valt bij veel mensen in de smaak.

Wat uw wensen ook zijn, de prijs voor uw tuinaanleg kunt u samen met een hoveniersbedrijf bepalen. U geeft aan wat uw budget is en wat uw wensen zijn. Met de door u aangegeven prijs voor tuinaanleg kan een hovenier aan de slag gaan.

 

Prijs voor tuinaanleg

De exacte prijs voor uw tuinaanleg ontvangt u van een hoveniersbedrijf. Hiervoor hoeft u alleen een offerte voor tuinaanleg aan te vragen. In de aanvraag geeft u de maten door van uw tuin, het type woonhuis waar de tuin bij hoort en wat uw specifieke wensen zijn. Binnen enkele dagen krijgt u de prijs van uw tuinaanleg per mail toegestuurd.

De prijs voor de tuinaanleg van het hoveniersbedrijf kunt u eventueel vergelijken met de prijsvoorstellen van andere bedrijven in uw regio. Omdat hoveniersbedrijven hun eigen tarieven maken kan er dus onderling best nog verschil in zitten. Door de verschillende prijsvoorstellen naast elkaar te leggen kunt u zelf een keuze maken voor de meest aantrekkelijke offerte. U kunt dus zelfs nog korting op de prijs van uw tuinaanleg regelen.