Wat komt er kijken bij Vijver aanleg?

Een vijver in de tuin geeft uw ruimte buiten direct meer sfeer. Het geeft een mooi sfeerbeeld in de tuin en veel mensen vinden de aanwezigheid van water in de tuin rustgevend werken. Heeft u behoefte aan advies bij vijver aanleg? Een hovenier kan u helpen bij de keuze welk type vijver er voor uw achtertuin het meest geschikt is of welke maatregelen u kunt nemen om de vijver zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken. Wilt u professionele hulp bij uw vijver aanleg? Ook voor een deskundige vijver aanleg kunt u rekenen op uw hovenier.

 

Soorten vijvers

Er zijn tegenwoordig diverse soorten vijvers op de markt te vinden. Als u bezig bent met een vijver aanleg dan is één van de eerste stappen in het maken van een tuinontwerp het kiezen van een type vijver. Bij vijver aanleg kunt u bijvoorbeeld kiezen uit de volgende soorten vijvers;

  • Fontijnvijver
  • Koivijver
  • Visvijver
  • Plantenvijver
  • Zwemvijver
  • Combinatie of gemengde vijver

 

Voor u daadwerkelijk gaat beginnen met de vijver aanleg is het belangrijk om al een duidelijke keuze hierin te hebben gemaakt. De keuze in vijver aanleg heeft namelijk invloed op het type ondergrond wat u gaat gebruiken voor de waterpartij. U kunt voor uw vijveraanleg bijvoorbeeld kiezen voor vijverfolie, voorgevormde vijvers van plastic of polyester of voor gemetselde vijvers.

 

Extra mogelijkheden

Bij een vijver aanleg krijgt u ook nog de keuze uit een aantal extra opties. Heeft u er bijvoorbeeld al over nagedacht hoe u de vijver schoon gaat houden? Bij de vijver aanleg kunt u namelijk ook direct een vijverfilter laten installeren die het water goed reinigt. Voor u gaat beginnen met de vijver aanleg moeten zaken zoals elektriciteit en belichting ook al geregeld zijn. Wilt u misschien een fontein of spots rondom het water installeren? Dan moet de bedrading hiervoor al met de vijver aanleg worden geregeld.

 

Een milieuvriendelijke vijver heeft bij veel mensen de voorkeur. De milieuvriendelijke variant is qua kosten ongeveer net zo duur als bij een normale vijver aanleg, maar u belast er minder het milieu mee. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor planten die veel zuurstof produceren, zodat u hier geen extra apparaten voor hoeft aan te schaffen. Door de vijver op een zonnige plek in de tuin aan te leggen, groeien deze planten nog beter. Ook kunt u kiezen voor minder milieubelastende materialen waarvan de vijver gemaakt wordt.

 

Kosten vijver aanleg

Om te weten te komen wat de kosten zijn van uw vijver aanleg, kunt u een tuinaanleg offerte aanvragen. De goedkoopste vijver aanleg is een kleine natuurvijver. Hiervoor bent u een kleine duidend tot twee duizend euro kwijt. Een grote zwemvijver is één van de duurste soorten vijvers. Voor dit type vijver telt u al gauw enkele duizenden euro’s neer. Ook kunt u erop rekenen dat de eventuele extra’s meewegen in de hoogte van de offerte. Vissen, beplanting, filters en fonteinen zijn voorbeelden van zaken die niet alleen een meerwaarde aan uw vijver geven, maar er ook voor zorgen dat de offerte voor uw vijver hoger is.